Od jakiegos czasu interesuje sie ... Hipnoza.... Wielu z was powie "eee tam to jakas bujda w stylu telekinezy". Owszem telekineza to bujda ale hipnoza nie jest na pewno zmyslona acz kolwiek wrecz przeciwnie jest udowodniona naukowo. Moze powiem wam cos ogolnie o hipnozie :
hipnoza jest stanem pomiedzy snem a jawa. Zahipnotyzowac mozna nie tylko kogos ale wrecz latwiej jest zahipnotyzowac samego siebie. W Chinach badz Japonii Hipnoza jest nazywana medytacja ale uwierzcie mi to zupelnie to samo! Wielu zawodowych kierowcow wprowadza sie w stan hipnozy i to bardzo dobrze poniewaz w tym stanie wyostrzaja sie wszystkie zmysly. Medytacja to bardzo dobry sposob na nauke poniewaz uczymy sie wtedy od 4 do 5 razy szybciej!! Czy mieliscie czasem przed komputerem takie cos ze bardzo szybko uplynal wam czas? Najprawdopodobniej byliscie wtedy w Hipnozie Nieswiadomej.
Ps. W hipnozie nie mozna wykonac czynnosci jakiej nie jestesmy w stanie wykonac lub nie chcemy wykonac na jawie. Tzn. jesli w hinozie nakaze ci zabic ojca a nie bedziesz chcial tego zrobic natychmiat sie obudzisz... lecz jesli tak to to zrobisz
Zamieszcze tu jeden filmik z calej serii pt."Uliczna hipnoza" : http://www.youtube.com/watch?v=T673AKFmSzg
Jesli bedziecie chciec wiedziec wiecej piszcie !
Witcher napisał:
Od jakiegos czasu interesuje sie ... Hipnoza.... Wielu z was powie "eee tam to jakas bujda w stylu telekinezy". Owszem telekineza to bujda ale hipnoza nie jest na pewno zmyslona acz kolwiek wrecz przeciwnie jest udowodniona naukowo.
NIE ZGADZAM SIĘ Z TYM!
TELEKINEZA TO NIE BUJDA!
JEST! TRZEBA WIERZYĆ!
WIARA TO PODSTAWA..
Ja nie wierzę w hipnozę tak samo jak ty w telekinezę...bo ty nie przeżyłeś telekinezy a ja hipnozy...
Woolf
E-mail: daniel.wysz95@gmail.com | GG: 3635724 | AQQ: woolf@aqq.eu
Woolf - strona domowa, homesite
Ale hipnoza jest jak sen!! Ona istnieje i kazdy ja przezyl choc raz!! A telekineza to zwykle prawa fizyki tak jak sztuczki lub bog!!
Mylicie troche pojecia...
"Ja nie wierzę w hipnozę tak samo jak ty w telekinezę...bo ty nie przeżyłeś telekinezy a ja hipnozy..."
Na tym właśnie polega wiara, wierzymy w coś czego nigdy nie doświadczyliśmy, bo kiedy już tego doświadczymy to nie bedzie kwestia wiary, tylko wiedzy.
Ja już nie wierze w medytacje, hipnoze, telekineze itp. .. ja poprostu wiem, że takie coś istnieje i tyle...
Zdaje mi sie, ze hipnoza i medytacja, są do siebie w pewien sposób podobne, ale napewno to nie to samo.. a przynajmniej dlatego, że cele są inne... medytujemy po to, aby kontrolowac energie, skontaktowac sie z opiekunem, badz kims innym, oczyscic organizm, układ energetyczny i tak dalej ^^.
@Kamiru
Człowieku ty wypowiadasz herezje na takim poziomie że każdy mógłby cię pozwać!
Po pierwsze : Hipnoza jest udowodniona przez fizyków i psychologów. Jak chcecie wiedzieć na czym polega to wystarczy zapytać.
Po drugie : Telekinezy i inne na przykład jakieś kule energii jeszcze nigdy nie zostały w żaden sposób udowodnione a wręcz obalone jako bujdy w stylu czarów z Harrego Pottera (bez obrazy dla jego fanów).
Po trzecie : Wiara to sprawa osobista i nikt nigdy nie może ci jej odebrać tzn. wmawiać ci swoje głupoty bo to jest niezgodne z przeróżnymi kodeksami. Jest tylko jedno ale ten kto mówi prawdę nie ważne czy to forum które podlega netykiecie czy prawdziwe życie które podlega konstytucjom, prawom i obowiązkom nie może być w żaden sposób oskarżany.
Po czwarte : Medytacja to normalny stan uśpienia człowieka wchodzi się w niego wtedy gdy robimy coś monotonnego np. kierowcy podczas jazdy samochodem wtedy właśnie jest to przydatne bo człowiek wyostrza wszystkie swoje zmysły.
Sądzę że już nie muszę wszystkiego powtarzać tak jak w tym przypadku i mam jeszcze jedną prośbę zanim się wypowiecie na forum przeczytajcie dokładnie przynajmniej pierwszy post!!
Naukowcy, naukowcy.. Oni tego nigdy nie bedą w stanie tego wyjaśnic naukowo, bo raczej rozwój duchowy i technika nie idą w parze.. chodz.. nie powinno sie mówic NIGDY.
Na podstawie tego co napisałeś zakładam, że nie wierzysz w Boga?(nie, żeby cos było w tym złego czy co ) Nie został udownodniony naukowo.
Medytacja to nie jest TYLKO zwykły stan uśpienia. Medytuje sie po to, aby rozwijac sie duchowo, lecz taki stan możemy nazwac juz hipnozą.
Ale sądze, że jak bedziemy tak w kółko krązyc, to do niczego nie dojdziemy. xD
PS. Odnosze wrażenie, z tego co i w jaki sposób piszesz, że jesteś bardzo inteligentym człowiekiem, a to że mamy inny pogląd na swiat to już inna sprawa ^^.
@Kamiru
Tak masz rację jestem ateistą ale to nie wiąże się z tym że nie mam żadnej wyobraźni i nie potrafię spojrzeć na tą sprawę z punktu widzenia ludzi wierzących.
A co do ostatniej linijki to powiem ci tyle mam 14 lat i zamiast siedzieć na jakiś głupich portalach w stylu fotka.pl wolę poczytać parę książek czy poczytać różnego rodzaju artykuły np. na racjonalista.pl (nie traktujcie tego jako reklama) i sądzę że nawet jeśli masz 10 lat (bez obrazy jeśli masz więcej) możesz osiągnąć wyższy poziom intelektu ode mnie.
Nie wiem jak można nazwac moją wiare, ale napewno nie przynaleze do żadnej religji. Ale nie jestem też ateistą...
Raczej wiek, nie ma tu nic do inteligencji.. ale nie mam 10 lat, mam.. "troche" wiecej xD
Nie powiedzialem, ze jestes mniej, lub bardziej inteligentny ode mnie, czy innych ^^
Tez nie lubie portali typu fotka.pl i tez lubie czytac książki. Lecz jestem typem marzyciela, myśliciela, melancholika... racjonalizm, jej, nie lubie tego słowa ..
Ale doba, cos zbaczamy z tematu .
Dobra koniec bo się offtopic robi.
@Kamiru
jak chcesz jeszcze pogadać to pisz na GG: 1201382
Zarówno hipnoza, jak i telekineza to fascynujące zjawiska. Z telekinezą nie miałem osobiście do czynienia, ale wszystko przede mną Natomiast hipnozę uprawiam z powodzeniem od paru lat. Coś niesamowitego! Szczególnie, jeśli skupić się na poprzednich wcieleniach. Można dowiedzieć się wielu fascynujących rzeczy